Dark mode


A+ | Скинути | A-
Працюють самостійно: NASA показало нові ровери для Місяця
Працюють самостійно: NASA показало нові ровери для Місяця
Космічне агентство NASA провело тестування роверів перед відправкою на Місяць. Космічні апарати працюватимуть пов’язано, без втручання людини.

NASA показало нові ровери для Місяця

Так, йдеться про пристрої на колесах під назвою CADRE – спільна автономна розподілена роботизована розвідка. Ровери відправлять на Місяць уже 2025 року, і зараз їхні можливості оцінюють у максимально наближених до супутника умовах.

Пристрої розміром з велику валізу, і візуально можна помітити, що у них колеса спеціально модернізовані під умови поверхні на Місяці. Пил і пісок – це все, з чим зіткнуться ровери, якщо не брати до уваги особливі умови освітленості та видимості.

Щоб вирішити проблеми з витратою електроенергії, CADRE оснастили сонячними панелями, а щоб бачити перед собою предмети – потужними прожекторами. Камери, датчики і радари допоможуть скласти детальну карту подорожі і допоможе вченим ще більше дізнатися про поверхню Місяця.

У NASA заявили, що ровери зможуть рухатися одночасно і змінювати свої маршрути, ґрунтуючись на інформації один одного. Для цього втручання людини не потрібне.

Космічна галузь – це не лише дослідження незвіданого, а й величезні кошти. Фрагменти ракет SpaceX продають в інтернеті – після вибухів тисячі частинок падають на поверхню землі, і ентузіасти навчилися на цьому заробляти.

Читайте також

Не гірше, ніж у кіно: NASA і Nikon розробляють камеру для зйомок на Місяці

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10808
Опубліковано: 01.04.24