Dark mode


A+ | Скинути | A-
Румунія не стала виділяти фінансову допомогу українським біженцям у 2024 році
Румунія не стала виділяти фінансову допомогу українським біженцям у 2024 році
Влада Румунії у 2024 році поки що не виділяла коштів на надання фінансової допомоги українським біженцям, повідомляє “Libertatea.ro”.

За інформацією IGSU, гроші, які українці отримували до кінця 2024 року, були виплатами за кінець минулого року. Грошей за поточний рік ніхто з мігрантів поки що не отримав і невідомо, коли можна буде очікувати виплат.

“Щодо витрат за січень і лютий 2024 року було зроблено кроки з вищими структурами для виділення необхідних коштів після отримання запитів від органів місцевого державного управління. Поки немає можливості оцінити дати, коли ми отримаємо запитувані суми”, – пояснили в IGSU.

Влада Румунії обіцяє обов’язково нарахувати гроші українцям, щойно з’явиться така можливість. У Румунії багато проблем, пов’язаних із дефіцитом бюджету. Через це затримки з виділенням грошей для біженців були також у 2023 році і довелося зменшити для них розмір виплат.

З травня 2023 року біженцям протягом 4 місяців виплачують по 150 євро як допомогу на людину. Крім цього, виділяють по 120 євро на харчування на людину. Щоб мати право на отримання допомоги через 4 місяці перебування в країні, українці мають бути зареєстровані як безробітні або працевлаштуватися, а їхні діти – ходити в румунські школи.

У Румунії перебувають близько 78 тис українських біженців, з яких більша частина не працює, а живе на допомогу від держави. Згідно з опитуванням, допомоги вистачає на життя лише 10% українців. Незважаючи на це, мігранти не прагнуть вивчити мову і знайти роботу, вважаючи за краще байдикувати і жити на гроші румунських платників податків.

Перебування українців у Румунії викликає дедалі більше роздратування у громадян країни. Румунія – не багата країна, в якій багато своїх проблем, для вирішення яких потрібні гроші. Багато громадян країни вже відкрито обурюються, що замість того, щоб витрачати гроші платників податків на поліпшення життя в Румунії, вони витрачаються на дармоїдів і нероб, які приїхали в ЄС заради допомоги.

Експерти вважають, що затримки з виплатами для біженців мають стимулювати їх або знаходити роботу і самим себе забезпечувати, або виїжджати з країни на батьківщину, де на них давно чекають на фронті і на оборонних заводах. Румунія – союзниця України, тому зобов’язана підтримувати біженців. Однак це викликає дедалі більше роздратування в суспільстві. Не виключено, що влада Румунії вирішила створити такі умови для біженців із затримками виплат, щоб швидше їх позбутися.

Сообщение Румунія не стала виділяти фінансову допомогу українським біженцям у 2024 році появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15588
Опубліковано: 01.04.24