Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Міноборони Естонії пояснили ідею Еммануеля Макрона про відправлення військ в Україну
У Міноборони Естонії пояснили ідею Еммануеля Макрона про відправлення військ в Україну
Військові НАТО з країн ЄС не воюватимуть в Україні, проте їх можуть відправити в країну для навчання бійців ЗСУ, повідомляє “Die Presse”.

За словами міністра оборони Естонії Ханно Певкура, наразі кожна країна НАТО має свій військовий персонал в Україні. Наприклад, це військові аташе або представники силових відомств, які приїжджають у країну для консультацій або нарад.

Ханно Певкура пояснив, що Еммануель Макрон, говорячи про відправлення військових НАТО в Україну, мав на увазі, що вони поїдуть туди не для участі в бойових діях на фронті. Західні військовослужбовці можуть навчати бійців ЗСУ за стандартами НАТО на території України. Наразі багатьох українських військових відправляють для навчання в Естонію, Польщу та Велику Британію.

“Питання полягає в тому, чи могли б ми зробити те саме в Україні, щоб прискорити процес навчання, адже кожна подорож через кордон займає певний час. Але це не означає, що європейські солдати воюватимуть в окопах в Україні”, – зазначив Певкур.

Заява Еммануеля Макрона про можливе введення військ НАТО в Україну викликала суперечки серед союзників у ЄС. Пізніше представники Франції пояснили, що Макрон не говорив про безпосередню участь у військових діях західних військ – їм належало б виконувати інші завдання.

Сообщение У Міноборони Естонії пояснили ідею Еммануеля Макрона про відправлення військ в Україну появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14865
Опубліковано: 01.04.24