Dark mode


A+ | Скинути | A-
Україна атакує окупантів за допомогою безпілотників зі штучним інтелектом – CNN
Україна атакує окупантів за допомогою безпілотників зі штучним інтелектом – CNN
Українські БПЛА атакують територію загарбників завдяки штучному інтелекту, пише газета CNN.

За словами джерела, ці атаки стали можливими завдяки використанню дронів із більшим радіусом дії та розширеними можливостями, деякі з яких уже почали містити базову форму штучного інтелекту, що допомагає орієнтуватися й уникати перешкод.

Згідно зі статтею, кожен дрон оснащений комп’ютерним терміналом із супутниковими і наземними даними. Польоти заздалегідь координуються з союзниками, і безпілотники дотримуються плану польоту, тому ЗСУ вражають цілі з метричною точністю.

Зазначається, що така точність можлива завдяки сенсорам безпілотника. У ньому розвинений “машинний зір” – свого роду штучний інтелект.

По суті, безпілотник навчився визначати своє географічне положення і мету, до якої він прямує. Він може це робити без необхідності зв’язуватися із супутниками.

За словами Кріса Лінкольна-Джонса, колишнього офіцера британської армії, рівень “інтелекту” безпілотників поки що дуже низький, але вони все ще перебувають на ранніх стадіях розвитку можливостей цієї технології.

Сообщение Україна атакує окупантів за допомогою безпілотників зі штучним інтелектом – CNN появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 5736
Опубліковано: 02.04.24