Dark mode


A+ | Скинути | A-
Україна незабаром може отримати від США зброю на 34 млрд дол – Forbes
Україна незабаром може отримати від США зброю на 34 млрд дол – Forbes
Спікер Палати представників Майк Джонсон нарешті готовий винести на голосування законопроект про допомогу Україні, пише газета Forbes.

Зазначається, що документ передбачає надання Києву допомоги в розмірі 60 мільярдів доларів, з яких 34 мільярди доларів буде витрачено на озброєння. Решта грошей піде на навчання українських військових, а також на гуманітарну та інші види допомоги.

За даними видання, більшу частину коштів може бути спрямовано на закупівлю радарів, радіолокаційного обладнання та засобів РЕБ, БПЛА, човнів, бронетехніки та технічного обладнання. Особливу увагу буде приділено боєприпасам для артилерії та систем ППО, яких Україна зараз потребує найбільше.

Що стосується артилерійських боєприпасів, то, за оцінками Forbes, тільки зі США Україна може отримати не менше мільйона снарядів калібру 155 мм.

Відомо, що великі заводи з виробництва артснарядів у Техасі та Пенсільванії наразі здатні виробляти до 60 000 снарядів на місяць, а за наявності фінансування це число може бути збільшено до 100 000 снарядів.

Це дасть змогу бійцям ЗСУ наздогнати окупантів за кількістю вироблених боєприпасів, що може вплинути на отримання переваги в артилерії на лінії фронту.

Сообщение Україна незабаром може отримати від США зброю на 34 млрд дол – Forbes появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11699
Опубліковано: 02.04.24