Dark mode


A+ | Скинути | A-
Спеціальна група під керівництвом міністра торгівлі Туреччини планує відвідати Україну – посол
Спеціальна група під керівництвом міністра торгівлі Туреччини планує відвідати Україну – посол
Міністр торгівлі Туреччини Омер Болат планує приїхати в Україну разом зі спеціальною групою найближчими тижнями, щоб визначити проєкти, які можуть бути реалізовані турецькими компаніями, ще не представленими на українському ринку.

Про це заявив в ефірі телемарафону посол України в Туреччині Василь Боднар.

Він зазначив, що питання реконструкції є пріоритетним напрямком співпраці з Туреччиною, повідомивши, що наразі 34 компанії погодилися взяти участь у відповідних проєктах.

Боднар додав, що деякі турецькі компанії не покидали Україну від початку війни, наприклад, Onur, яка реконструювала Ірпінський міст, або Dogush, яка продовжує будівництво Кременчуцького мосту.

За словами дипломата, акцент робиться на турецькі компанії, які не тільки мають досвід у будівельній галузі, а й готові ризикувати під час відбудови в районах, де є воєнні небезпеки та проблеми безпеки.

Посольство України в Туреччині також налагодило багатосторонні форми співробітництва – українські та турецькі компанії співпрацюють з японською стороною, інтерес до цієї форми також виявили Франція та Італія.

Сообщение Спеціальна група під керівництвом міністра торгівлі Туреччини планує відвідати Україну – посол появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17126
Опубліковано: 02.04.24