Dark mode


A+ | Скинути | A-
Питання лиш в дорожній карті: Блінкен про те, коли Україна стане членом НАТО
Питання лиш в дорожній карті: Блінкен про те, коли Україна стане членом НАТО
Україна стане членом Північноатлантичного альянсу, але на шляху до повноцінного членства потрібно розробити зрозумілу дорожню карту.

Про це заявив державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен на пресконференції у Парижі.

Членство України в НАТО: позиція США

На думку Блінкена, питання членства України в НАТО передбачає розроблення “хорошої і ясної” дорожньої карти. Разом з тим, ця тема обговорювалась, зокрема, під час саміту Альянсу у Вільнюсі, а також стане предметом дискусій на майбутній зустрічі голів МЗС країн-учасників НАТО.

– Як заявляв Альянс у Вільнюсі, Україна буде членом НАТО. Для нас питання полягає в наявності хорошої і ясної дорожньої карти, щоб досягти цієї мети, – сказав держсекретар США.

Ця заява є важливою зокрема й через те, що віцепрем’єр-міністр України Ольга Стефанишина під час 16-го щорічного Київського безпекового форуму казала, що на заваді членству України в НАТО стоять офіційні Вашингтон та Берлін.

Нагадаємо, у березні поточного року генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг вказував, що Україна наблизилася до НАТО як ніколи раніше. Водночас питання щодо членства України не стоїть як “якщо”, а скоріш є питанням про те, коли українська держава стане новим членом Альянсу.

Читайте також

Росія може напасти на НАТО вже у 2026 році – президент Польщі

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14232
Опубліковано: 02.04.24