Dark mode


A+ | Скинути | A-
Чотири групи українських пілотів освоюють F-16
Чотири групи українських пілотів освоюють F-16
Дві групи українських пілотів вже відточують свої навички безпосередньо на винищувачах F-16.

Відразу чотири групи українських пілотів продовжують навчання в країнах-союзниках для керування винищувачами F-16. Про це повідомив спікер Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону у середу, 3 квітня.

“Зараз дві передові групи перебувають у Данії та США. Вони вже безпосередньо відточують навички на літаках F-16”, – заявив він.

За словами Євлаша ще одна група українців продовжує своє навчання і перемістилася з Великої Британії до Франції, де вони освоюють легкомоторні літаки.

“Ще одна група проходить навчання з наземної підготовки в Англії. Зокрема вивчають мову, це один з пріоритетних напрямків. Літаки іноземного виробництва і необхідне належне знання англійської мови”, – зазначив спікер Повітряних сил.

Євлаш нагадав, що окрім пілотів, триває підготовка технічного персоналу, щоб надалі ці фахівці вже навчали своїх колег в Україні.

Нагадаємо, Україна може отримати перші винищувачі F-16 влітку 2024 року. Раніше у Міноборони заявили, що усі необхідні рішення щодо отримання літаків F-16 уже ухвалені та процес “рухається за планом”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9786
Опубліковано: 03.04.24