Dark mode


A+ | Скинути | A-
Маємо гарантувати надійну і передбачувану допомогу Україні: Столтенберг про 5-річний фонд у $100 млрд
Маємо гарантувати надійну і передбачувану допомогу Україні: Столтенберг про 5-річний фонд у $100 млрд
Північно-Атлантичний Союз розробляє новий формат надання подальшої допомоги Україні, який дасть змогу забезпечити її передбачуваність і стабільність.

Про це у Брюсселі перед початком засідання міністрів закордонних справ країн-членів військового блоку заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

– Ми маємо твердо стояти в нашій підтримці України. Я вітаю той факт, що союзники найбільше надають зброю, боєприпаси та обладнання. Але в України є термінові потреби. Будь-яке зволікання у наданні підтримки має наслідки на полі бою, – зазначив генсек.

Крім того, він наголосив на потребі змістити динаміку підтримки НАТО.

– Ми маємо гарантувати надійну і передбачувану допомогу в секторі безпеки для України на довгий період, щоб ми менше покладалися на добровільні внески, а більше – на зобов’язання НАТО, менше на короткострокові пропозиції і більше – на багаторічні обіцянки, – пояснив Столтенберг.

Тож міністри обговорюватимуть, як НАТО може взяти більше відповідальності за координацію постачань військового обладнання та навчання для України, закріплюючи це в надійних рамках НАТО.

– Ми також обговорюватимемо багаторічні фінансові зобов’язання, щоб підтримувати нашу допомогу, – сказав Столтенберг.

Створення фонду допомоги Україні

Так Столтенберг прокоментував раніше оприлюднену західними медіа інформацію про те, що ним було запропонувано створити план пакету допомоги на наступні п’ять років у розмірі $100 млрд та надати НАТО лідерство в групі Рамштайн, яку наразі очолюють США.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11888
Опубліковано: 03.04.24