Dark mode


A+ | Скинути | A-
Шахтар розгромив Чорноморець і зіграє у фіналі Кубка України вперше за 5 років
Шахтар розгромив Чорноморець і зіграє у фіналі Кубка України вперше за 5 років
Донецький Шахтар став першим фіналістом Кубка України з футболу сезону-2023/24. У півфінальному матчі гірники розгромили одеський Чорноморець.

Гра відбулася у Львові на Арені Львів та закінчилася з рахунком 4:1 на користь підопічних Маріно Пушича.

Дубль Судакова і розгром Чорноморця на шляху до фіналу

Матч розпочався із символічного удару по м’ячу, якого завдав військовослужбовець Роман Мещеряков, який боронив Маріуполь та Азовсталь у складі 23-го загону морської охорони Держприкордонслужби.

Нулі на табло у матчі розпечатали доволі швидко. Це сталося на 12-й хвилині зустрічі, коли відзначився Данило Сікан із передачі від Георгія Судакова. Одесити не погоджувалися на такий стан справ і зуміли зрівняти рахунок завдяки точному удару Андрія Штогрина.

Фото: Шахтар

Після пропущеного голу підопічні Пушича повернули контроль над м’ячем та ближче до свистка на перерву активізувалися. Хороший момент створив Кевін, який у падінні через себе намагався забити гол-цукерочку, але голкіпер одеситів Данило Варакута впорався із цим ударом. У наступній атаці Дмитро Криськів завдав удару у дальній кут воріт, але гостей врятувала штанга.

За хвилину до кінця першого тайму гірникам все ж вдалося вийти вперед завдяки пенальті, яке реалізував Артем Бондаренко.

Читайте також

Україна втратила право на п’ять команд у єврокубках – офіційно

Після перерви господарі подвоїли перевагу у рахунку. Героєм моменту став Георгій Судаков, який самотужки протягнув м’яча майже від центра поля та пробив у нижній лівий кут – 3:1. Відразу після цього гірники мали нагоду доводити рахунок до розгромного, але Егіналду не зумів замкнути дальню стійку, а м’яч після удару Кевіна пролетів у сантиметрах від штанги.

Фото: Шахтар

У середині другого тайму кілька моментів створили й одесити, але, зокрема, з ударом Віталія Єрмакова впорався голкіпер гірників Дмитро Різник. А фінальну крапку у матчі поставив Георгій Судаков, оформивши дубль.

Відеоогляд матчу Шахтар – Чорноморець – 4:1

У поточному розіграші Кубку на шляху до фіналу окрім Чорноморця гірники переграли рівненський Верес та першолігову Вікторію. Обидва матчі завершилися з розгромним рахунком 3:0.

Суперник Шахтаря у фіналі змагань визначиться 4 квітня у матчі між Поліссям та Ворсклою, що відбудеться у Житомирі. Фінал Кубка України відбудеться 15 травня на стадіоні Авангард у Рівному.

Донецький клуб востаннє грав у фіналі Кубка України ще у 2019 році. Тоді гірники у матчі за трофей розгромили Інгулець з рахунком 4:0. А загалом для клубу участь у фінальному матчі цього турніру стане ювілейною – двадцятою.

Читайте також

Розподіл призових Євро-2024: скільки заробила збірна України за вихід на турнір

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15853
Опубліковано: 04.04.24