Dark mode


A+ | Скинути | A-
Калініна не дала взяти реванш Возняцкі та вийшла до третього кола у Чарлстоні
Калініна не дала взяти реванш Возняцкі та вийшла до третього кола у Чарлстоні
Українська тенісистка Ангеліна Калініна вийшла до 1/8 фіналу турніру WTA 500 в американському Чарлстоні. У матчі другого кола вона обіграла колишню першу ракетку світу Каролін Возняцкі з рахунком 6:2, 6:3.

Тенісистки провели на корті 1 годину та 22 хвилини, за які Ангеліна один раз подала навиліт, припустилася трьох подвійних помилок та використала п’ять із 11 брейкпойнтів.

Калініна, як 15-та сіяна пропускала стартове коло змагань, а данська тенісистка отримала від організаторів турніру wild card та стартувала з розгромної перемоги над кваліфаєркою зі США Маккартні Кесслер (6:0, 6:1).

Як минула гра Возняцкі – Калініна

У першій партії тенісистки обмінялися геймами, після чого українка оформила брейк та повела 1:3. Тоді Каролін взяла ще одну свою подачу, але Ангеліна виграла наступних три гейми поспіль та вийшла вперед за сетами.

Друга партія розпочалася для данки з програної подачі. У восьмому розіграші партії Ангеліна програла віддала свою подачу, але не дозволила Возняцкі скоротити відставання, адже відразу ж оформила брейк та закрила сет.

— Я насправді щаслива. Це мій перший матч на ґрунті. Думаю, що цей турнір є першим на ґрунті для всіх. Це перший ґрунтовий турнір у році. І я дуже рада, бо я не так багато вигравала. І взагалі, на цих кортах я так і не виграла жодного матчу. Тож я дуже щаслива сьогодні, – сказала тенісистка.

Наступною суперницею Калініної стане “нейтральна” тенісистка з Росії Дарія Касаткіна.

“Today I played for myself.” @angie_kalinina is into the next round after defeating Wozniacki in straight sets. #CharlestonOpen pic.twitter.com/yOaWIelAyD

— wta (@WTA) April 3, 2024

За останні два тижні це вже друга зустріч спортсменок. На турнірі WTA 1000 у Маямі у другому колі змагань Калініна обіграла Возняцкі у трьох сетах. Тому напередодні матчу у Чарлстоні данська тенісистка наголошувала, що спробує взяти реванш в Ангеліни за поразку на попередньому турнірі.

За словами Возняцкі, поразка від Калініної у Маямі була для неї дуже важкою. Вона сказала, що матч був “у неї в кишені”, але вона “дозволила йому вислизнути з рук”. Каролін перед другою зустріччю з українкою сказала: Так що це була важка поразка для мене. Я постараюся зробити все можливе, щоб взяти реванш.

У другому колі турніру у Чарлстоні також грала Леся Цуренко, яка розпочала змагання як 16-та сіяна. Однак українка поступилася австралійській тенісистці Астрі Шармі у двох сетах. Також зачохлила ракетку на змаганнях Даяна Ястремська, поступившись польці Магді Лінетт.

Окрім Калініної виступи у Чарлстоні продовжує Еліна Світоліна, яка 4 квітня спробує вийти до третього кола.  Її суперницею буде австралійка Дар’я Севілл.

Читайте також

Ледь не загинула там! Українська тенісистка розповіла про своє небезпечне хобі

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12323
Опубліковано: 04.04.24