Dark mode


A+ | Скинути | A-
Латвія надасть Україні новий пакет допомоги, дрони і €10 млн на закупівлю снарядів
Латвія надасть Україні новий пакет допомоги, дрони і €10 млн на закупівлю снарядів
Латвія надасть Україні у квітні новий пакет військової допомоги, перші БПЛА в рамках коаліції дронів та зробить внесок у чеську ініціативу на закупівлю снарядів.

Про це заявила прем’єр-міністр Латвії Евіка Сіліні у Ризі під час спільного брифінгу з прем’єром України Денисом Шмигалем.

Новий пакет військової допомоги від Латвії

– Латвія вже цього місяця передбачила наступний пакет військової допомоги і пожертви як на матеріально-технічні речі, так і амуніцію, і озброєння. Особливо амуніція дуже важлива для України. Це ми також обговорили сьогодні з прем’єром України. Дуже важливі вибухові речовини, транспорт, зброя, індивідуальне екіпірування, – наголосила вона.

За її словами, Латвія також приєдналася до коаліції дронів, і вже скоро планує надати перші безпілотники загальною вартістю €1 млн.

Крім того, як зауважила Сіліні, у межах ініціативи Чехії щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України Латвія внесе €10 млн.

Читайте також

Латвія приєднається до закупівлі снарядів Україні за межами ЄС

Ще у лютого Велика Британія заявила про створення спільно із Латвією великої коаліції безпілотників, у межах якої нададуть Україні тисячі дронів на $250 млн, зокрема й FPV.

Окрім Латвії, Великої Британії та України до Коаліції вже долучилися Швеція, Данія, Німеччина, Литва, Естонія та Нідерланди.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14506
Опубліковано: 04.04.24