Dark mode


A+ | Скинути | A-
Google планує стягувати плату за пошукову систему на основі штучного інтелекту – FT
Google планує стягувати плату за пошукову систему на основі штучного інтелекту – FT
Компанія Google розглядає можливість стягувати плату з користувачів за нові преміальні функції пошукової системи на основі штучного інтелекту.

Пошуковик Google перестане бути повністю безкоштовним

Розширені функції пошуку на основі штучного інтелекту можуть стати частиною наявних платних сервісів Google з підпискою, як-от Gemini Advanced або Google One.

Традиційна пошукова система Google при цьому залишиться безкоштовною для користувачів, а реклама з’являтиметься поряд із результатами пошуку навіть за наявності підписки.

Наразі інженери розробляють технологію, необхідну для розгортання преміального пошуку, але керівництво Google ще не ухвалило остаточного рішення про запуск.

У компанії побоюються, що здатність ШІ давати детальні відповіді на запити може призвести до зниження кількості кліків користувачів за посиланнями на сайтах. А це зменшить кількість показів реклами та потенційно поставить під загрозу основний потік доходів.

Минулого року у Google відзвітували про $175 млрд доходу від пошуку та пов’язаної з ним реклами, що становить понад половину загальних продажів.

Читайте також

Можуть оштрафувати на мільярди: ЄС перевірить Apple, Google і Meta на дотримання законів

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14944
Опубліковано: 05.04.24