Dark mode


A+ | Скинути | A-
У МОЗ роз’яснили, де знайти контакти потрібної МСЕК і як змінилася процедура проведення експертизи
У МОЗ роз’яснили, де знайти контакти потрібної МСЕК і як змінилася процедура проведення експертизи
Щоб знайти контакти потрібної  медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) не обов’язково звертатися на гарячу лінію МОЗ, з повним списком комісій, що діють в Україні, можна ознайомитися за посиланням, яке надали у відомстві.

Як працює МСЕК у період воєнного стану

МОЗ нагадує, що на період дії воєнного стану процедура проведення медико-соціальної експертизи спрощена.

Зокрема, МСЕК здійснюють свої функції за принципом екстериторіальності. Тобто, людина може пройти медико-соціальну експертизу за місцем фактичного перебування. У даному випадку місце реєстрації не має значення.

Крім того, якщо пацієнт не має змоги особисто прийти на огляд МСЕК, рішення приймається заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

І ще важливе уточнення. Для людей, термін переогляду інвалідності яких припав на період воєнного стану, і які з об’єктивних причин не можуть пройти обстеження й оформити направлення на МСЕК, строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану. І ще впродовж пів року після його скасування.

МОЗ тримає під контролем усі проблеми щодо роботи МСЕК.

У відомстві наголошують – щоб дізнатися, як продовжити термін дії інвалідності, як оскаржити рішення МСЕК, кому поскаржитися, що порушуються ваші права, зокрема, від вас вимагають гроші за проходження МСЕК, звертайтеся за телефоном 0 800 60 2019 (щоденно з 8:00 до 20:00).

Читайте також

Довідка МСЕК: який вигляд має та які дані містить

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15277
Опубліковано: 05.04.24