Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Швейцарії планують змінити статус проживання для українських біженців
У Швейцарії планують змінити статус проживання для українських біженців
Уряд Швейцарії пропонує замінювати українським біженцям статус захисту S на посвідку на проживання, якщо в них є робота, повідомляє “Swissinfo.ch”.

Вони сподіваються, що це стимулюватиме українців працевлаштовуватися. Наразі в країні працюють тільки 23% біженців. Решта живуть на допомогу від держави і не прагнуть знайти роботу. Їм надається можливість навчання кількох мов, якими розмовляють у країні. Однак багато біженців або ігнорують курси, або не досягають успіхів у навчанні.

За словами міністра юстиції Швейцарії Беата Янса, рівень зайнятості українців у Швейцарії набагато нижчий, ніж в інших європейських країнах. Він зазначив, що надання посвідки на проживання українцям також дасть додаткові гарантії роботодавцям, що вони мають більш стабільний міграційний статус, який дає їм змогу перебувати в країні тривалий час. Посвідку на тимчасове проживання щорічно продовжуватимуть, якщо в українців буде робота.

Жителі Швейцарії з розумінням поставилися до ініціативи влади, яка намагається створити умови для працевлаштування біженців. Однак багато хто впевнений, що українці все одно не стануть прагнути знайти роботу, адже їм надають усе необхідне для життя, а також виплачують допомогу.

За 2 роки війни багато біженців звикли байдикувати і навряд чи захочуть відмовлятися від того, що дістається їм безкоштовно. Ситуація може змінитися тільки якщо в країні скасують допомогу та пільги для біженців. Тільки це може стати стимулом для пошуку роботи.

 

Сообщение У Швейцарії планують змінити статус проживання для українських біженців появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18700
Опубліковано: 05.04.24