Dark mode


A+ | Скинути | A-
Діти українських біженців у Польщі у вересні будуть зобов’язані навчатися в місцевих школах
Діти українських біженців у Польщі у вересні будуть зобов’язані навчатися в місцевих школах
Влада Польщі вирішила, що з вересня 2024 року всі діти українських біженців, які перебувають на території країни, будуть зобов’язані ходити до місцевих шкіл, повідомляє “Жизнь”.

За словами заступника міністра національної освіти Польщі Іоанна Муха, у країні перебуває близько 60 тис. українських дітей. Більшість із них навчалася дистанційно в українських школах. Тепер їм доведеться ходити в місцеві школи, де навчання вестиметься польською мовою. Українці навчатимуться за польськими стандартами освіти, поряд з усіма іншими дітьми місцевих жителів.

Це може викликати складнощі з розумінням матеріалу, оскільки українські діти погано знають польську мову. Крім того, можуть з’явитися проблеми не тільки з успішністю, а й зі спілкуванням з однолітками. Це може сприяти появі психологічних проблем.

Влада Польщі спеціально для дітей біженців проводитиме в місцевих школах заняття з навчання української мови. До звичайної шкільної програми будуть додані додаткові уроки української мови. Для цього будуть запрошені на роботу вчителі з України. У країні вже спростили процедуру підтвердження українських дипломів.

 

Сообщение Діти українських біженців у Польщі у вересні будуть зобов’язані навчатися в місцевих школах появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17373
Опубліковано: 05.04.24