Dark mode


A+ | Скинути | A-
Нідерланди обіцяли надати Україні 24 винищувачі F-16
Нідерланди обіцяли надати Україні 24 винищувачі F-16
Нідерланди мають намір надати Україні 24 літаки F-16 після завершення підготовки пілотів і аеродромів у країні, повідомляє “Укрінформ”.

За словами міністра оборони Нідерландів Кайси Оллонгрен, передача літаків для ЗСУ стане результатом спільної роботи з Данією, США, Україною та іншими країнами.

“Загалом ми збираємося передати 24 винищувачі F-16. Вони будуть передані Україні, щойно все буде готово. Цей момент залежить від підготовки українських пілотів і технічного персоналу, а також, звичайно, від інфраструктури. Наша коаліція сподівається, що вже цього літа ми зможемо почати постачання винищувачів F-16, спочатку данських, а потім і нідерландських”, – сказала Оллонгрен.

Союзники України говорять про передачу Україні літаків F-16 уже понад рік. Льотчики ЗСУ завершують навчання, в Україні займаються підготовкою злітно-посадкових смуг на аеродромах до прийому цих літаків. Загалом Україна отримає від західних країн 60 літаків.

На думку аналітиків, це дуже мало, враховуючи кількість літаків у Росії. Очевидно, що поява F-16 в українському небі поліпшить ситуацію на фронті, однак не зможе мати вирішального впливу на хід війни. Крім того, немає впевненості, що аеродроми підготують до прийому літаків належним чином, а не так, як зазвичай. Якщо злітно-посадкові смуги не відповідатимуть суворим технічним вимогам, неминучі катастрофи F-16 під час зльоту і посадки.

Сообщение Нідерланди обіцяли надати Україні 24 винищувачі F-16 появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 23196
Опубліковано: 06.04.24