Dark mode


A+ | Скинути | A-
Сьогодні Всесвітній день здоров’я: як часто українці відвідують лікарів під час війни
Сьогодні Всесвітній день здоров’я: як часто українці відвідують лікарів під час війни
Сьогодні, 7 квітня, коли в усьому світі відзначають День здоров’я, у Міністерстві охорони здоров’я розповіли, як українці дбають про себе, наскільки часто відвідують лікарів.

– Незважаючи на війну та системні цинічні атаки ворога на наші лікарні та медиків, ми зуміли головне – зберегти право українців на здоров’я, – наголосили в МОЗ.

Читайте також

У МОЗ роз’яснили, де знайти контакти потрібної МСЕК і як змінилася процедура проведення експертизи

Базові чинники

За словами експертів відомства, у цей непростий для всіх нас час в Україні:

триває постачання українців “Доступними ліками”, які вони можуть отримати безоплатно або з невеликою доплатою. Цього року бюджет програми становить 5,2 млрд. грн;

збільшено спроможність нашої реабілітаційної системи до більш ніж 9 тис. терапевтичних сесій на день. Для порівняння, на початку 2022 року цей показник був на рівні 3 тис.;

за три місяці 2024 року запустили 7 мобільних аптек у чотирьох областях, які забезпечують необхідними лікарськими засобами сільську місцевість та прифронтові регіони;

повністю відновлено 513 об’єктів медзакладів і ще 358 – відновили частково; завдяки міжнародним партнерам, зокрема, ВООЗ, встановили 14 модульних клінік у Херсонській, Харківській, Сумській, Миколаївській та Донбасі.

Програма медичних гарантій

Як зазначається в повідомленні МОЗ, у 2023 році 16 367 295 українців отримали послуги в межах програми медичних гарантій (ПМГ). Лише за перші місяці 2024 року – їх уже 7 015 186.

– Попри надскладну ситуацію в державі, ми збільшуємо і фінансування ПМГ. У 2024 році бюджет програми зріс на 16 млрд гривень і становить рекордні 159 млрд грн, – ідеться в повідомленні.

Це дозволяє нам розширювати ПМГ. У 2024 році програма медичних гарантій – це 44 пакети послуг, три з яких абсолютно нові:

лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення in vitro);

лікування дорослих і дітей методом трансплантації органів;

лікування дорослих і дітей методом трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16481
Опубліковано: 07.04.24