Dark mode


A+ | Скинути | A-
Франція вдвічі збільшить випуск радарів повітряного спостереження – Politico
Франція вдвічі збільшить випуск радарів повітряного спостереження – Politico
Підприємства Франції мають намір у 2 рази збільшити випуск радарів повітряного спостереження Ground Master, повідомляє “Politico”.

Ця техніка використовується для знаходження повітряних загроз, розпізнавання реактивних винищувачів, вертольотів, безпілотників і крилатих ракет.

За словами президента Франції Еммануеля Макрона, війна в Україні змусила звернути увагу на ситуацію з обороною країни. Європейські озброєння потребують модернізації, оскільки техніка багато років не оновлювалася. Крім того, на радари став зростати попит у всьому світі.

Розробник цих систем Thales значно збільшив випуск своєї продукції за останні 2 роки. Він планує наростити потужності на своїх підприємствах. Раніше компанія випускала щороку по 10 радарів. Тепер вона планує збільшити випуск до 20 радарів щорічно.

“З початком війни в Україні французький уряд закликав компанії виробляти більше зброї, швидше і дешевше. Оскільки європейські уряди серйозно ставляться до підготовки своїх збройних сил до війни, а Україна веде боротьбу з Росією не на життя, а на смерть, радари повітряного спостереження є обов’язковим елементом”, – пише Politico.

Радари компанії Thales вирізняються мобільністю. Вони встановлюються на вантажних машинах, мають цифровий радар дальнього радіусу дії. Радари здатні розпізнавати цілі як на малих, так і на великих висотах.

Франція працює разом із ФРН над реалізацією танкового проєкту MGCS. “Основна наземна бойова система” замінить німецькі Leopard і французькі Leclerc. Компанія KNDS, що випускає танки, має намір відкрити філію в Україні.

Сообщение Франція вдвічі збільшить випуск радарів повітряного спостереження – Politico появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9148
Опубліковано: 08.04.24