Dark mode


A+ | Скинути | A-
Жодних спільних фото й інтерв’ю: НОК готує протокол поведінки для наших спортсменів з росіянами
Жодних спільних фото й інтерв’ю: НОК готує протокол поведінки для наших спортсменів з росіянами
Національний олімпійський комітет розробляє протокол поведінки українських спортсменів з “нейтральними” росіянами на літніх Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Про це розповів президент НОК України Вадим Гутцайт в ефірі телемарафону Єдині новини.

— Національний олімпійський комітет готує такий протокол, вже є ці рекомендації, але вони ще не затверджені, тому що нам необхідно обговорити ці рекомендації із Комісією атлетів НОК. Зараз ми вирішимо останні питання і його буде затверджено, – сказав Гутцайт.

Він розповів, що спортсменам рекомендуватимуть: не вітати російських атлетів, не позувати з ними для спільних фото, не давати спільні інтерв’ю та не тиснути їм руки.

— Це будуть спільні рекомендації. Ми ж бачимо, що відбувалося на чемпіонатах світу, коли Ольга Харлан не потисла руку, – додав він.

За словами Гутцайта, українська сторона опрацьовує також ці питання з міжнародними федераціями, аби потім не було претензій та питань до наших спортсменів.

У березні віцепрезидент МОК Джон Коутс припустив, що в літній Олімпіаді у Парижі візьмуть участь до 40 російських спортсменів у нейтральному статусі.

Читайте також

Навели факти підтримки війни: Україна закликала не допустити росіян до парного турніру з тенісу на ОІ

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11312
Опубліковано: 08.04.24