Dark mode


A+ | Скинути | A-
Проти Альцгеймера, Паркінсона та інсульту: вчені знайшли новий спосіб терапії цих захворювань
Проти Альцгеймера, Паркінсона та інсульту: вчені знайшли новий спосіб  терапії цих захворювань
Група корейських науковців розробила нову технологію NeuM, яка дозволяє відстежувати зміни нейронів у режимі реального часу та надає інформацію щодо дегенеративних розладів мозку. Результати цього дослідження були опубліковані в журналі Angewandte Chemie International Edition.

Найпоширеніші нейродегенеративні розлади

Інсульт, хвороби Альцгеймера та Паркінсона входять до трійки найпоширеніших нейродегенеративних розладів, що характеризуються порушенням роботи мозку та дегенерацією нейронів.

Однак сучасні технології маркування на основі генів і антитіл, які зазвичай використовуються для спостереження за нейронами, малоефективні через специфічну експресію генів або білків.

Візуалізувати нейрони та відстежувати їхні зміни у режимі реального часу відтепер можливо за допомогою нової технології NeuM (Neuronal Membrane-Selective), яку розробили вчені Корейського науково-технічного інституту (KIST) у співпраці з командою професора Чанг Янг-Те з Науково-технологічного університету Похан.

Переваги NeuM

Флуоресцентні зонди в NeuM зв’язуються з мембранами нейронів, випромінюючи флуоресцентні сигнали при збудженні світловими хвилями певної довжини.

Це дозволяє детально спостерігати за структурою та функціями нейронів, а також моніторити їхню взаємодію. NeuM відрізняється вибірковою реактивністю до живих клітин та можливістю тривалого спостереження за нейронами протягом 72 годин.

У майбутньому науковці планують удосконалити NeuM для ще більш точного аналізу нейронів, проєктуючи довжини хвиль флуоресценції, щоб розрізняти зелений і червоний кольори.

Таким чином, NeuM може стати вирішальним інструментом для з’ясування механізмів дегенеративних розладів мозку та розробки методів лікування неврологічних захворювань, зокрема хвороб Альцгеймера та Паркінсона.

Читайте також

Фекалії проти хвороби Паркінсона: пересадка калу виявилась ефективною у боротьбі з хворобою

Джерело: Medicalxpress

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13514
Опубліковано: 09.04.24