Dark mode


A+ | Скинути | A-
Краще бити по військових цілях: Ллойд Остін розкритикував атаки на російські НПЗ
Краще бити по військових цілях: Ллойд Остін розкритикував атаки на російські НПЗ
Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що українські атаки на нафтопереробні заводи (НПЗ) Росії можуть вплинути на світові енергетичні ринки, тому закликає Україну зосередитися на військових цілях.

Про це повідомляє Bloomberg.

Удари по російських НПЗ спрямовані на те, щоб скоротити постачання палива російській армії на фронті, а також знизити доходи від експорту, прибуток від якого йде на фінансування війни.

– Ці удари можуть мати наслідки для світової енергетичної ситуації. Україні вигідніше атакувати тактичні та оперативні цілі, які можуть безпосередньо вплинути на поточну боротьбу, – заявив Остін на оборонному комітеті в Сенаті.

Остін вважає, що обмеження цін на експорт російської нафти – виявилося дуже ефективним заходом. Але світові ціни на нафту зросли, в основному через напруженість на Близькому Сході.

Реакція сенаторів

Сенатор-республіканець Том Коттон у відповідь на слова Остін звинуватив адміністрацію президента Джо Байдена в перешкоджанні ефективним діям України.

– Мені здається, що адміністрація Байдена не хоче, щоб ціни на бензин зростали в рік виборів, – сказав Коттон.

Російський експорт нафти

Російський експорт нафти морем у перший тиждень квітня впав на тлі скорочення відвантажень із балтійських портів Росії.

Так, з Приморська (Ленінградська область) і Усть-Луга обсяги відвантаження скоротилися приблизно на 20%. Хоча в останні два тижні березня експорт із цих портів різко зріс.

За словами Георгія Ревішвілі, колишнього старшого радника Ради національної безпеки Грузії, із січня Україна вдарила по більш ніж десятку російських НПЗ, зокрема по деяких із найбільших підприємств.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16236
Опубліковано: 10.04.24