Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Євросоюзі готують 14-й пакет санкцій проти окупантів
У Євросоюзі готують 14-й пакет санкцій проти окупантів
Європа почала підготовку до наступного пакету санкцій, який буде ухвалено навесні, заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс на сайті відомства.

За його словами, обмеження, найімовірніше, включатимуть широкий спектр заходів щодо боротьби з обходом санкцій.

Домбровскіс навів як приклад сектор морських перевезень, де країна-агресор продовжує намагатися порушити цінове обмеження на експорт нафти.

Він стверджує, що ЄС також шукає способи запобігти обходу санкцій через свої дочірні компанії, що функціонують за межами Європи.

Віцепрезидент зазначив, що материнські європейські компанії, які впливають на діяльність своїх зарубіжних дочірніх компаній, можуть бути притягнуті до відповідальності за операції, що проводяться цими компаніями.

Він визнав, що антиросійські санкції могли б бути ще ефективнішими, додавши, що їхній вплив виявився короткостроковим з низки причин, але все ж призвів до зростання витрат для економіки загарбників.

Європейський політик також підкреслив, що загалом РФ змогла порівняно швидко освоїти нові торговельні маршрути. Зокрема, вони збільшили обсяги торгівлі з такими несанкціонованими країнами, як Китай, Індія, частина країн Близького Сходу та інші.

Сообщение У Євросоюзі готують 14-й пакет санкцій проти окупантів появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13420
Опубліковано: 10.04.24