Dark mode


A+ | Скинути | A-
Солона карамель: рецепт на вершках
Солона карамель: рецепт на вершках
Солона карамель – це неординарний солодкий десерт, який здобуває все більшу популярність серед любителів нестандартних смаків.

Рецепт солоної карамелі поєднує в собі ніжний солодкий смак карамелі з легкою солоною ноткою, створюючи унікальний і захопливий смак та аромат.

Солоні смаки завжди використовувалися в кулінарії як спосіб підкреслити та збалансувати солодкість. Проте саме в останні десятиліття солона карамель стала набувати особливої популярності, ставши символом сучасних кулінарних тенденцій.

У 1977 році французький кондитер Анрі Ле Ру відкрив солону карамель (Caramel au beurre salé) в Бретані, у формі солоного масла карамелі з додаванням подрібнених горіхів. У перший рік випуску було виготовлено 400 кг, а в наступний – 700 кг цього кондитерського шедевра. І вже в 1980 році він отримав нагороду “Найкращі солодощі Франції” на міжнародній виставці кондитерських виробів. Зараз Caramel au beurre salé вже зареєстрована як товарний знак.

Солона карамель відмінно підходить як додаток до різноманітних солодких страв.

Ось кілька ідей, як використовувати солону карамель:

Використовуйте солону карамель для приготування солодких карамельних коктейлів або додайте до кави або какао.

Додайте солону карамель до морозива, чизкейків, брауні, панкейків для неперевершеного солодкого смаку зі злегка солоним смаком.

Використовуйте солону карамель як додатковий інгредієнт у соусах до м’яса або гарнірах з овочів, щоб додати несподівану глибину смаку.

Як зробити солону карамель в домашніх умовах легко і просто – читайте нижче.

Читайте також

Шоколадна глазур: рецепт за лічені хвилини

Солона карамель: рецепт приготування

Із запропонованих інгредієнтів вийде 600 мл.

Інгредієнти:

вершки 35% – 240 мл

цукор – 400 г

вершкове масло – 180 г

сіль морська – 1-2 ч. л.

ванілін – дрібка

Приготування:

Цукор насипаємо у каструлю з товстим дном і розігріваємо на середньому вогні, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, до повного розчинення. Результатом має бути густа рідина бурштинового кольору.

Після повного розчинення цукру, відразу додаємо нарізане вершкове масло та дрібку ваніліну. Варимо, помішуючи, 2-3 хвилини.

Обережно вливаємо вершки й варимо, помішуючи, 4-5 хвилин. Час приготування можна регулювати, щоб отримати карамель потрібної густоти.

Після зняття з вогню додаємо сіль (1-2 ч. л.), перемішуємо та переливаємо у чисту та суху скляну банку.

Солона карамель готова. Використовуємо, як забажається. Смачного!

Цей захопливий інгредієнт додасть унікальний смак вашим кулінарним виробам та напоям. Незалежно від того, чи ви використовуєте її у десертах, напоях чи солодких стравах, вона завжди принесе неперевершену солодкість з цікавим, злегка солоним смаком.

Читайте також

Смак дитинства: як приготувати вдома карамель

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16780
Опубліковано: 10.04.24