Dark mode


A+ | Скинути | A-
Швейцарія хоче виділити на відбудову України €5 млрд до 2036 року
Швейцарія хоче виділити на відбудову України €5 млрд до 2036 року
Швейцарія має намір посилити економічний розвиток і довгострокову реконструкцію України протягом наступних дванадцяти років.

Про це повідомляє пресслужба федерального уряду Швейцарії.

Зазначено, що до 2036 року на ці цілі планується виділити загалом 5 мільярдів швейцарських франків (понад 5 млрд євро).

Водночас як перший крок, близько 1,5 мільярда швейцарських франків буде виділено з бюджету міжнародного співробітництва до 2028 року.

– Ця сума чітко демонструє солідарність Швейцарії з людьми, які постраждали від війни в Україні, і сприятиме зміцненню стабільності на європейському континенті, – йдеться у повідомленні.

Загалом, за оцінками Світового банку, на відновлення України потрібно 486 мільярдів доларів.

Допомога Україні від Швейцарії

Швейцарія вже підтримує проекти в Україні, спрямовані на відновлення зруйнованої цивільної інфраструктури в енергетичному, дорожньому та медичному секторах.

Крім того, Швейцарія та Україна спільно започаткували широкомасштабний процес політичного відновлення на Конференції з питань відновлення України в Лугано в липні 2022 року.

На сьогодні Швейцарія витратила близько 3 мільярдів швейцарських франків на підтримку людей, які постраждали від війни в Україні. З них 2,5 млрд євро скерували на українських біженців у самій Швейцарії.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що Швейцарія має намір прийняти Глобальний саміт миру, ініціатором якого виступає Україна, у середині червня 2024 року.

Читайте також

Снаряди, гвинтівки та дрони: Німеччина передала Україні військову допомогу

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10992
Опубліковано: 10.04.24