Dark mode


A+ | Скинути | A-
Експосадовців СБУ викрили на розкраданні палива на 26 млн грн
Експосадовців СБУ викрили на розкраданні палива на 26 млн грн
Викрито схему розкрадання коштів на загальну суму близько 26 млн грн, які виділили на закупівлю пального для потреб Служби безпеки України в 2022 році.

Розкрадання коштів у СБУ

За інформацією СБУ, до організації оборудки причетні колишній керівник Департаменту господарського забезпечення і його перший заступник. Обоє раніше були звільнені за ініціативою очільника СБУ Василя Малюка.

Вони організували придбання паливно-мастильних матеріалів для службових авто та бронетехніки СБУ за штучно завищеними цінами. Експосадовці залучили низку підконтрольних комерційних структур з Києва, які займаються торгівлею нафтопродуктами.

Колишній керівник і його заступник вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. Підрозділам СБУ завдали понад 26 млн грн збитків.

У СБУ зазначили, що під час обшуків виявили понад 11 млн грн в оселях підозрюваних. За адресами проживання та в офісах керівників афілійованих компаній вилучено незареєстровану зброю під час слідчих дій.

Зокрема, виявили бойові гранати, пістолети-кулемети, ручний гранатомет, бойовий пістолет і понад 500 набоїв до вогнепального озброєння.

Експосадовцям повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Серед них:

ч. 5 ст. 191 (Розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах);

ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності інших військових формувань – Службі безпеки України в особливий період).

Наразі фігурам планують обрати запобіжні заходи. Колишнім посадовцям СБУ загрожує до 12 років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також

Розкрадання на закупівлі артснарядів: до бюджету повернули майже 1,5 млрд грн

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13646
Опубліковано: 10.04.24