Dark mode


A+ | Скинути | A-
Україна поверне всі свої території, і не лише зброєю – Зеленський
Україна поверне всі свої території, і не лише зброєю – Зеленський
Повернення усіх українських територій, тимчасово окупованих Росією, є метою України, але не всі з цих захоплених земель будуть повертатись за допомогою зброї.

Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв’ю німецькому таблоїду Bild.

Мета України – зберегти державу

За його словами, повернення усіх українських територій є метою держави, оскільки це буде одним з проявів справедливості.

– Не кажу, що всю територію зі зброєю, як я вже казав вам. Думаю, це довгий шлях. Не хочу здаватися надто оптимістичним, але зараз буду реалістом, – заявив він.

Володимир Зеленський додав, що головною метою України є збереження демократичної і незалежної держави, як частини Європи та члена Євросоюзу.

– Якщо ми хочемо зберегти це, нам потрібно повернути нашу незалежність. Йдеться не лише про територію. Потрібно створити умови, щоб люди могли повернутися назад. Це значить, що всі інвестори та світовий бізнес мають вірити в Україну, в її майбутнє. Це означає відсутність будь-якого замороженого конфлікту, – сказав президент.

Повернення територій України: не тільки зброєю

На запитання від журналіста, чи вірить президент України у можливість повернути Донецьк, Луганськ і Крим після того, як контрнаступ ЗСУ у 2023 році став не настільки успішним, як це очікувалось, Зеленський відповів, що йдеться не лише про застосування зброї.

Глава держави нагадав, що програшу України у війні немає, хоч і визнав, що наступальні дії торік були “не такі вдалі”.

– Так, ми не отримали результату, якого ми хотіли. І ви тут маєте рацію. Там причин багато є: і наші причини, так і є, але й недоукомплектованість наших бригад це також причина. Третя причина, це те, що росіяни знали, куди ми підемо. Абсолютно. Чому вони знали, звідки вся ця інформація – не можу вам сказати. Історія в будь-якому випадку розбереться, – сказав він.

Разом з тим, український лідер наголосив, що наступ України у 2023 році мав свої успіхи:

– Є й позитив – те, що ми зробили в Чорному морі. Це був позитив, і ця праця в Чорному морі була вдала. Ми побудували зерновий коридор, альтернативний, і знищили багато флоту РФ. Чи це великий успіх, усе це? Ні, з одного боку, а з іншого боку, те, що в принципі Україна вистояла, то це великий успіх. І тому, як відповісти вам на запитання, чи зможемо відвоювати всю територію? Гібридна війна й гібридна перемога. Це не значить, що тільки зі зброєю в руках треба повертати території, – сказав він.

Нагадаємо, раніше президент Зеленський казав, що Україна планує контрнаступальні дії, і наступ ЗСУ у майбутньому буде успішнішим.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18820
Опубліковано: 10.04.24