Dark mode


A+ | Скинути | A-
БпЛА не можуть повністю компенсувати дефіцит снарядів на полі бою – ISW
БпЛА не можуть повністю компенсувати дефіцит снарядів на полі бою – ISW
Ефективне використання українськими військовими безпілотників на фронті не може повністю компенсувати дефіцит критично важливих боєприпасів на всьому театрі бойових дій.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю виданню BILD, опублікованому 10 квітня, що Україна успішно виробляє БпЛА, але вони не можуть замінити системи протиповітряної оборони, далекобійні ракетні системи або артилерію.

– Здатність України відбивати механізовані атаки за допомогою безпілотників є частковим пом’якшенням, однак постійна нестача артилерії позбавляє українські війська можливості знищувати броньовану техніку швидко і у великій кількості, – пишуть аналітики.

ЗСУ змушені перерозподіляти ресурси

У ISW продовжують оцінювати, що затримки з західною військовою допомогою змушують Сили оборони України заощаджувати матеріально-технічні засоби.

Окрім того, фахівці вказують, що українські війська повинні приймати складні рішення щодо пріоритетності певних аспектів оборони ціною людських життів і втрачених територій, а також ціною протистояння ініціативі щодо обмеження російського військового потенціалу або планування майбутніх контрнаступальних операцій.

За даними Інституту, загроза російської наступальної операції на Харків або Суми, схоже, змушує українських військових перерозподіляти свої обмежені сили і засоби на будівництво оборонних укріплень у цих районах, а активна російська операція із захоплення цих міст лише б ще більше посилила цю динаміку.

Зазначено, що війська РФ здатні виділяти значні ресурси в надії досягти оперативно значущих проривів на обраних ними ділянках фронту, а також можуть експлуатувати ділянки фронту, які раніше були вразливими через перекидання українських військ і матеріальних засобів.

– Українські війська, швидше за все, не зможуть змагатися з ініціативою на всьому театрі бойових дій і більш активно розподіляти свої ресурси, якщо не будуть продовжувати вирішувати свої кадрові проблеми і не отримають додаткової допомоги від Заходу, – резюмують в ISW.

У ніч проти 11 квітня російські війська завдали по Україні комбінованого удару ракетами та ударними безпілотниками. Сили ППО знищили 57 із 82 ворожих цілей.

Читайте також

Втрати РФ на 11 квітня: знищено ще 810 окупантів та майже пів сотні артсистем

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15189
Опубліковано: 11.04.24