Dark mode


A+ | Скинути | A-
Суд зобов’язав УПЦ звільнити храми в Переяславі та Кам’янці-Подільському
Суд зобов’язав УПЦ звільнити храми в Переяславі та Кам’янці-Подільському
Рішення Верховного суду є остаточним та підлягає примусовому виконанню у встановлений законом спосіб.

Верховний суд зобов’язав Українську православну церкву Московського патріархату (УПЦ МП) звільнити приміщення релігійних споруд у Переяславі Київської області та Кам’янці-Подільському Хмельницької області. Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

 

Зазначається, що 10 квітня Верховний суд у складі колегії Касаційного господарського суду підтримав рішення Господарського суду Київської області та постанову Північного апеляційного господарського суду у справі № 911/638/23.

Релігійна громада УПЦ Свято-Михайлівської парафії м. Переяслава Київської області має добровільно передати Михайлівську церкву у користування Національному історико-етнографічному заповіднику Переяслав.

 

Крім того, Верховний суд відмовив у задоволенні касаційної скарги Релігійної громади УПЦ у справі 924/318/23, що стосувалася скасування рішень попередніх інстанцій.

Суд зобов’язав релігійну організацію Камʼянець-Подільської Свято-Миколаївської парафії Камʼянець-Подільської Єпархії УПЦ м. Камʼянець-Подільський Хмельницької області звільнити будівлю церкви та передати її Національному історико-архітектурному заповіднику Камʼянець.

 

Рішення суду є остаточним та підлягає примусовому виконанню у встановлений законом спосіб.

Нагадаємо, раніше Верховний Суд вперше ухвалив рішення, що визнає законним перехід релігійної громади з УПЦ МП до Православної церкви України (ПЦУ).

У державну власність повернуто стародавній собор у Каневі 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14206
Опубліковано: 11.04.24