Dark mode


A+ | Скинути | A-
Верховная Рада ухвалила закон про мобілізацію
Верховная Рада ухвалила закон про мобілізацію
Нардепи підтримали поправку профільного комітету щодо виключення із законопроєкту норми про демобілізацію військовослужбовців після 36 місяців служби.

Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроєкт про мобілізацію №10449. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram в четвер, 11 квітня.

За його словами, відповідну законодавчу ініціативу підтримали 283 народні депутати, 1 – проти, 49 – утримались, 18 – не голосували.

Голосування по фракціях:

Слуга народу – 192

Європейська солідарність – 0

Батьківщина – 2

Платформа за життя та мир – 18

За майбутнє – 12

Голос – 16

Довіра – 15

Відновлення України – 16

Позафракційні – 12

Як зазначив Железняк, парламент врахував 31 правку профільного комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, а також правку, яка прибирає із документа норму про демобілізацію.

Тепер законопроект має підписати спікер Верховної Ради і передати документ на підпис президенту. Після цього через місяць закон вступить в дію.

Нагадаємо, 9 квітня профільний комітет Верховної Ради затвердив до другого читання текст законопроєкту про мобілізацію. Тоді ж стали відомі основні його положення.

Раніше у ЗМІ повідомили, що демобілізацію врегулюють окремим законом. Також у Міноборони зробили заяву щодо законопроєкту про демобілізацію.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16597
Опубліковано: 11.04.24