Dark mode


A+ | Скинути | A-
У керівника Харківського антикорупційного центру пройшли обшуки
У керівника Харківського антикорупційного центру пройшли обшуки
У Харківському антикорупційному центрі заявили, що сприймають слідчі дії як “продовження кампанії тиску на представників громадського сектору України”.

У керівника Харківського антикорупційного центру Дмитра Булаха працівники Державного бюро розслідувань і Служби безпеки України провели обшуки. Про це повідомив Харківський антикорупційний центр.

Зазначається, що Дмитро Булах зараз є військовослужбовцем Нацгвардії.

“Маючи на руках ухвалу суду про проведення обшуків, вони з’явилися за місцем проживання та вимагали надати відомості, пов’язані з проходженням військової служби. Так, не у командування військової частини, а саме вдома”, – йдеться у повідомленні.

У Харківському антикорупційному центрі заявили, що сприймають слідчі дії як “продовження кампанії тиску на представників громадського сектору України”.

Як повідомляється, Булах добровільно мобілізувався до ЗСУ навесні 2023 року і проходить службу в одній з частин Нацгвардії України.

У ДБР Укрінформу підтвердили, що 10 квітня провели слідчі дії у справі, яка була порушена за фактом можливих зловживань під час зарахування на службу військовослужбовців. У ході слідства з’ясовується чи мало місце перевищення повноважень командуванням однієї з військових частин Нацгвардії, яка дислокується на Харківщині.

“ДБР та СБУ провели слідчі дії у вказаній військовій частині та за місцем проживання одного з фігурантів, який є представником антикорупційної громадської організації. Зазначаємо, що кримінальне провадження жодним чином не стосується діяльності громадської організації. Під час обшуків речі, які стосуються діяльності ГО, не вилучалися”, – зазначили в ДБР.

Раніше ЗМІ писали, що Національне антикорупційне бюро провело обшуки в колишнього голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка. Йдеться про справу фітнестренерки, чия фірма під час повномасштабного вторгнення РФ отримала 1,5 млрд гривень на ремонт доріг.

Також повідомлялося, що Подільська окружна прокуратура Києва проводить обшуки на території комунального підприємства Плесо.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13245
Опубліковано: 11.04.24