Dark mode


A+ | Скинути | A-
Укренерго закликає до економії електроенергії у вечірні години
Укренерго закликає до економії електроенергії у вечірні години
На Харківщині діють аварійні знеструмлення, а на Криворіжжі – ліміти споживання для промислових споживачів.

НЕК Укренерго закликає українців до економії електроенергії у вечірні години. Йдеться про те, щоб обмежити використання потужних електричних приладів з 19:00 до 21:00.

Як нагадують у компанії, на Харківщині діють аварійні знеструмлення, а на Криворіжжі – ліміти споживання для промислових споживачів.

“В інших регіонах обмеження споживання для побутових споживачів не застосовувались. Але в години добового максимуму споживання з 19:00 до 21:00 Диспетчерський центр Укренерго закликає обмежити користування потужними енергоємними приладами”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що 10 квітня через активну роботу електростанцій на ВДЕ в енергосистемі в денні години фіксувався надлишок електроенергії, і на запит Укренерго польський оператор енергосистеми PSE з 10:00 до 18:00 надавав аварійну допомогу, терміново купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 2800 МВт-год. Крім того, обмежувалася робота об’єктів ВДЕ із 9:30 до 17:20 – до 494 МВт в окремі години.

А в години вечірнього максимуму споживання в енергосистемі був дефіцит, і для підтримки балансу Диспетчерський центр Укренерго з 20:00 до 21:00 залучав аварійну допомогу від оператора енергосистеми Польщі PSE загальним обсягом 200 МВТ-год.

Укренерго повідомляє, що впорт електроенергії 11 квітня запланований у ранкові та вечірні години з Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови загальним обсягом 833 МВт-год. Експорт запланований у денні години до Словаччини, Угорщини, Румунії, Молдови загальним обсягом 2 812 МВТ-год.

Нагадаємо, сьогодні вночі Росія атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури у чотирьох областях України – Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях.

Ворог зруйнував Трипільську ТЕС – Центренерго

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8950
Опубліковано: 11.04.24