Dark mode


A+ | Скинути | A-
Центренерго заявило про втрату усієї генерації
Центренерго заявило про втрату усієї генерації
Масштаби руйнувань на Трипільській ТЕС– жахливі, які не можна оцінити грошима, зазначили у компанії.

Державна компанія Центренерго втратила усі генеруючі потужності після чергової масованої атаки російських агресорів. Про це компанія повідомила у Facebook в четвер, 11 квітня.

В компанії назвали цей день “чорним” в історії Центренерго.

“Унаслідок сьогоднішньої масованої атаки, знищено всю нашу генерацію. Війська РФ повністю зруйнували Трипільську ТЕС, що на Київщині. Добре, що всі наші, хто був під час обстрілів на зміні – живі. Але нам дуже болить”, – йдеться в повідомленні.

В компанії підтвердили, що внаслідок влучань сталася масштабна пожежа у турбінному цеху. Зараз на підприємстві тривають роботи по локалізації вогню.

“Масштаби руйнувань – жахливі. Грошима це не оцінити. Це для нас найбільший виклик за всю історію підприємства. Але я переконаний – ми з ним справимось”, – заявив голова наглядової ради Центренерго Андрій Гота.

В компанії нагадала, що 22 березня було вщент знищено Зміївську ТЕС, в Харківській області, а 25 липня 2022 війська РФ окупували Вуглегірську ТЕС в Донецькій області.

“На сьогодні, ПАТ Центренерго втратила 100 відсотків генерації”, – резюмували в компанії.

Раніше стало відомо про пожежу на Трипільській ТЕС після російської атаки. Мер Українки, міста, яке знаходиться поблизу станції, закликав мешканців щільно зачинити вікна аби не дихати шкідливими продуктами горіння. Він порадив зарядити усі пристрої і запастися водою.

Пізніше стало відомо, що росіяни зруйнували Трипільську ТЕС, яка була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Нагадаємо, сьогодні вночі Росія атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури у чотирьох областях України – Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях.

Росіяни завдали удару із застосуванням ракет різного типу і дронів-камікадзе – загалом 82 одиниці. Силами ППО знищено 57 повітряних цілей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13704
Опубліковано: 11.04.24