Dark mode


A+ | Скинути | A-
ДМСУ: Шахраї продають талони в е-черзі для оформлення документів
ДМСУ: Шахраї продають талони в е-черзі для оформлення документів
У міграцйній службі прость українцв за жодних обставин не користуватися пропозиціями так званих посередників.

У мережі активізувалисяшахраї, які перепродають слоти в електронній черзі для оформлення документів. Про це у четвер, 11 квітня, повідомила голова Державної міграційної служби України Наталія Науменко.

“Як зазначають громадяни України, що перебувають в інших країнах, вільні місця в електронних чергах заздалегідь бронюють так звані посередники, після чого пропонують перепродати їх з націнкою людям, що потребують оформлення документів. В окремих випадках перекупники видають себе за працівників Державної міграційної служби України”, – заявила вона.

Голова ДМСУ закликала людей, якщо вони стали свідками ситуації, коли інспектор ДП Документ або працівник Державної міграційної служби України пропонує надати «посередницькі» послуги для того, аби пришвидшити оформлення документів, чи «перепродає» слоти в е-черзі, телефонувати на гарячу лінію ДМС та повідомляти про подібні випадки.

Науменко зазначила, що проблема “обмеженості” талонів запису до е-черг у ДП Документ за кордоном справді є, і що це пов’язано з тим, що кількість слотів е-черги залежить від виробничих можливостей кожного окремого центру.

Науменко заявила, що протягом місяця служба зверталась до компетентних правоохоронних структур з приводу скарг користувачів на недосконалість системи і зараз проводить тестування нового потенційного оператора.

 

 

“Ми вчергове застерігаємо всіх: за жодних обставин не користуйтесь пропозиціями так званих посередників. Будь-які обіцянки з їхнього боку щодо “пришвидшення” оформлення паспортів громадянина України та інших документів – незаконні. Запис до електронної черги є безкоштовним та здійснюється на офіційному вебсайті ДП Документ”, – запевняє Науменко.

Тих, хто зіткнувся з випадками шахрайства, просять телефонуватина гарячу лінію ДМС за телефоном (044) 363 22 50 та ДП Документ (044) 597-87-77.

“Важливо: гаряча лінія не працює під час повітряних тривог”, -підкреслила Науменко.

Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили групу аферистів, яка під виглядом благодійної допомоги хворим дітям ошукувала громадян на понад 12 мільйонів гривень.

Кожен п’ятий злочин – шахрайство: як не піддатися на хитрощі аферистів 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19645
Опубліковано: 11.04.24