Dark mode


A+ | Скинути | A-
Україна і Латвія підписали безпекову угоду
Україна і Латвія підписали безпекову угоду
Латвія надаватиме Україні військову допомогу на 0,25% ВВП щороку. Також Латвія взяла на себе 10-річні зобов’язання щодо підтримки України в кіберзахисті, розмінуванні і безпілотних технологіях.

Україна і Латвія підписали двосторонню безпекову угоду. Про це повідомив президент Володмир Зеленський у Telegram в четвер, 11 квітня.

“Щойно разом із президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом поставили підписи під двосторонньою безпековою угодою між нашими країнами”, – написав він.

Згідно з угодою, Латвія надаватиме Україні військову допомогу на 0,25% ВВП щороку. Крім того, Латвія взяла на себе 10-річні зобов’язання щодо підтримки нашої країни в кіберзахисті, розмінуванні, безпілотних технологіях та безумовно сприятиме вступу України до ЄС і НАТО.

“Дякую дружній Латвії! Це саме та конкретика й прогнозованість, якої потребує наша боротьба за свободу та незалежність”, – додав Зеленський.

Нагадаємо, у липні 2023 року на саміті НАТО у Вільнюсі країни G7 схвалили декларацію, яка передбачає довгострокову підтримку України у сфері безпеки та економіки. До цієї декларації вже приєдналися 32 держави.

Станом на сьогодні Україна уклала вже дев’ять двосторонніх безпекових угод: із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією і Латвією.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10976
Опубліковано: 11.04.24