Dark mode


A+ | Скинути | A-
Чмут відповів, чи зможуть F-16 змінити ситуацію на фронті
Чмут відповів, чи зможуть F-16 змінити ситуацію на фронті
Чи зможуть західні винищувачі F-16 змінити ситуацію на полі бою залежить від того, яке озброєння прийде Україні разом з цими літаками.

Про це повідомив ветеран АТО та керівник фонду Повернись живим Тарас Чмут в інтерв’ю Українській правді.

Як вплинуть F-16 на фронт

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що поява в Україні винищувачів F-16 не зможе кардинально вплинути на ситуацію на фронті, однак значно розширить українські можливості. 

– По-перше, я можу погодитися зі Столтенбергом, оскільки якщо ми гіпотетично уявимо, що це буде, наприклад, 4-6 літаків з ракетами AIM-9 чи AIM-120С, що це будуть літаки не модернізовані, то так — на поле бою вони не вплинуть, — прокоментував Чмут.

Водночас, на думку очільника Повернись живим, якщо Україна отримає, наприклад, 20-40 літаків з оновленими РЛС, з ракетами АIМ120-D або S7, крилатими ракетами повітря-земля, коригувальними авіабомбами, протирадіолокаційними ракетами та протикорабельними ракетами, то це може суттєво вплинути не лише на сухопутне поле бою, але й на морський і повітряний простір.

– Тому питання не в F-16, а в тому, що з ними прийде, в якій кількості, з якою рамкою дозволеності і нашою готовністю до застосування і ризику, – наголосив він.

Тарас Чмут також зазначив, що найгірше, що можна зробити, маючи F-16 — це не підставляти винищувачі під ризик можливої втрати, оскільки тоді ці літаки не вплинуть взагалі ні на що.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що українські льотчики зможуть почати захищати українське небо на західних винищувачах F-16 вже влітку цього року.

Читайте також

Україна та Латвія підписали безпекову угоду: що вона передбачає

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15153
Опубліковано: 11.04.24