Dark mode


A+ | Скинути | A-
Чи мають в Україні мобілізовувати жінок: думка військового
Чи мають в Україні мобілізовувати жінок: думка військового
Ухвалення рішення про мобілізацію є правом жінок і за власним бажанням вони можуть це робити.

Таку думку в ефірі телеканалу Київ24 висловив старший лейтенант і боєць роти Гонор 1-го окремого батальйону Вовки Да Вінчі Олександр Ябчанка після того, як у ЗМІ з’явилась інформація про необхідність готуватись до можливої мобілізації жінок в Україні,

Крім того, він вважає, що на фронті все ж є професії, які краще роблять чоловіки.

– На мою суб’єктивну думку, нехай на мене не гніваються жінки, все ж таки я б вважав за краще, щоб штурмові дії здійснювали чоловіки. Я б вважав за краще, щоб дії, які більше пов’язані з ризиком для життя, робили тільки чоловіки. Але безсумнівно, я не просто “за”, я пишаюся тим, що в армії є жінки. Я пишаюся тим, які це жінки і як вони виконують свою роботу, – сказав він

Читайте також

Мобілізація жінок: які зміни передбачено в законопроєкті 10449

Мобілізація жінок в Україні

Виданню The Times радниця з гендерних питань командувача Сухопутних військ Оксана Григор’єва висловила думку, що Україна має ухвалити політику призову жінок на військову службу, як це зробив Ізраїль. Вона вважає, що варто готуватися до того, що найближчими роками доведеться проводити і мобілізацію жінок.

У Центрі протидії дезінформації РНБО після такої заяви зазначили, що питання мобілізації жінок в Україні не стоїть на порядку денному і жоден закон не передбачає мобілізацію жінок.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що не підпише закон у разі його ухвалення Верховною Радою, якщо там йтиметься про мобілізацію жінок.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12162
Опубліковано: 11.04.24