Dark mode


A+ | Скинути | A-
Литва доставила черговий пакет допомоги Україні
Литва доставила черговий пакет допомоги Україні
Міністерство оборони Литви оголосило про постачання нового пакета допомоги Україні, що включає обладнання для захисту від безпілотників, генератори і складні ліжка, повідомляє LRT.

За словами представників відомства, новий пакет допомоги вже прибув в Україну в четвер.

Глава Міноборони Лаурінас Кащюнас заявив, що Вільнюс постійно надає Києву всіляку допомогу і шукає способи збільшити цю підтримку. Зброя і техніка, що поставляються країнами-союзниками, є найважливішим внеском у боротьбу України за свободу.

Зазначається, що у відповідь на прохання Києва європейська держава вже поставила цього року 155-міліметрові боєприпаси, бронетранспортери М577, зенітні установки, обладнання для зимового сезону, а також десятки тисяч комплектів теплого одягу, тисячі набоїв для протитанкових гранатометів Carl Gustaf і системи дистанційного підриву.

Загальна сума допомоги Вільнюса становить близько 1 мільярда євро, з яких близько 610 мільйонів євро – військова допомога, йдеться в доповіді.

Відомо, що цього року вже надано підтримку на суму близько 84 мільйонів євро. Мета полягає в тому, щоб зберегти цей рівень допомоги.

Сообщение Литва доставила черговий пакет допомоги Україні появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13633
Опубліковано: 11.04.24