Dark mode


A+ | Скинути | A-
Все відразу потрапляє у соцмережі: футбольний коментатор розповів про факапи у прямому ефірі
Все відразу потрапляє у соцмережі: футбольний коментатор розповів про факапи у прямому ефірі
Відомий спортивний журналіст, футбольний коментатор та ведучий YouTube-каналу Бомбардир Роман Бебех розповів, що під час прямих ефірів у коментаторів часто трапляють курйози, і сказане вже виправити не можна.

Про один із таких він розповів за лаштунками знімань шоу єПитання на Новому каналі.

— Наприклад, така історія сталася з моїми колегами. Перед грою обговорювали склад команд, є такий албанський футболіст Арменд Даллку, він грав у нашій Ворсклі, і хтось з колег сказав: Прикольно, якби він був Семен Далку. Всі сміялися, повторювали це. І потім в ефірі коментатор помиляється й говорить: Семен Даллку, – зі сміхом розповідає Роман.

Він додав, що до таких моментів ставиться дуже серйозно, тому під час матчу може, на всяк випадок, перевірити, як звати ту чи іншу людину.

— Раніше, коли не було інтернету, глядачі не завжди могли перевірити інформацію, зараз це все одразу опиняється на форумах, у соціальних мережах, всі сміються та кепкують з коментатора, – додає він.

Як стати футбольним коментатором

Роман Бебех також розкрив секрет, як потрапити у цю професію. За його словами, коментатором може стати будь-хто. Але для цього потрібні неймовірне бажання та жага до розвитку. Йдеться перш за все про дикцію та футбольні знання.

– Зрозуміло, що базова освіта неодмінно допоможе, але, як показує практика останніх років, необов’язково мати журналістську освіту, щоб бути спортивним коментатором. Тим паче зараз активно розвивається стримінг. Якщо раніше на українському телебаченні транслювалося 3-4 поєдинки на тиждень, тепер за один день може бути 40 подій!

Він додав, що відразу коментувати національну збірну ніхто не буде, але можна розпочати шлях у професії з коментування матчів молодіжних команд Другої ліги та потрошку рухатися вгору.

Бебех додав, що цей шлях непростий, але якщо людина буде прогресувати, то її неодмінно помітять.

Читайте також

Ліга чемпіонів-2023/24: календар та результати матчів плейоф

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10799
Опубліковано: 11.04.24