Dark mode


A+ | Скинути | A-
Українські пілоти завершують навчання на F-16
Українські пілоти завершують навчання на F-16
Зараз пілоти безпосередньо відточують майстерність на задачах, які будуть поставлені перед ними в Україні, зазначив Ілля Євлаш.

Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 у США та Данії знаходиться на завершальному етапі. Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш на брифінгу у четвер, 11 квітня.

“Наразі у нас проходять навчання одразу декілька груп, декілька підготовчих етапів – на завершальних етапах, зокрема пілоти, що проходять підготовку в Данії та США”, – заявив він.

Євлаш уточнив, що пілоти вже тренуються відточувати свою майстерність на завданнях, які будуть поставлені перед ними в Україні: “Відпрацьовують удари по малорозмірних цілях, в тому числі таких, як “шахеди”, і таких, як крилаті та керовані авіаційні ракети”.

При цьому він в чергове відмовився про можливі терміни поставок в Україну F-16.

“Наші партнери не багатослівні. Все, що стосується F-16, проводиться за зачиненими дверима. І про терміни ми не говоримо. Певна стратегічна невизначеність дає нам момент для раптовості та несподіваного удару”, – додав Євлаш.

Раніше повідомлялося, що Україна може отримати перші винищувачі F-16 влітку 2024 року. Також у Міноборони заявляли, що усі необхідні рішення щодо отримання літаків F-16 уже ухвалені та процес “рухається за планом”.

США окреслили “червоні лінії” у використанні Україною F-16

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8725
Опубліковано: 11.04.24