Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Mercedes визначилися з шортлістом претендентів на місце Гемілтона
У Mercedes визначилися з шортлістом претендентів на місце Гемілтона
Німецька команда Mercedes визначилася із шортлістом кандидатів на заміну британцю Льюїсу Гемілтону, який з наступного сезону пересяде у болід Ferrari.

Як повідомляє німецький таблоїд Bild, керівник команди Mercedes Тото Вольфф звузив коло претендентів до трьох осіб.

Хто замінить Гемілтона у Mercedes

Команда обиратиме з поміж 17-річного італійця Андреа Кімі Антонеллі, чинного чемпіона Формули-1 Макса Ферстаппена з Red Bull та 42-річного ветерана королівських перегонів Фернандо Алонсо.

Таблоїд пише, що фаворитом на місце Гемілтона залишається Ферстаппен, хоча у 26-річного нідерландця чинний контракт із стайнею Red Bull до 2028 року. Але за інформацією низки ЗМІ Макс погрожує покинути команду після поточного сезону, якщо звідти підуть спортивний консультант Гельмута Марко та автоконструктор Едріана Ньюї.

Натомість британська газета Mirror, посилаючись на слова Вольффа написала, що “найсильнішу позицію” серед претендентів має Антонеллі. Зокрема він розхвалив 17-річного гонщика, заявивши, що якщо той виконає поставленні завдання у Формулі-2, то має всі шанси дебютувати за срібних стріл у Формулі-1.

Фернандо Алонсо є дворазовим чемпіоном Формули-1. Він вигравав чемпіонати у 2005 та 2006 роках, виступаючи за Renault. Ферстаппен – триразовий чемпіон світу у 2021, 2022 та 2023 роках відповідно.

На початку квітня ЗМІ писали, що над поверненням до Формули-1 міркує чотириразовий чемпіон королівських перегонів Себастьян Феттель. Зокрема повідомлялося, що в нього була розмова з Тото Вольффом.

На цю інформацію відреагував й Льюїс Гемілтон, заявивши, що був би радий поверненню Феттеля у Формулу-1. За його словами, це було б чудово, якби його у команді замінив саме німецький гонщик.

Читайте також

Ферстаппен переміг на Гран-прі Японії, яке перервали на пів години через аварію

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14717
Опубліковано: 11.04.24