Dark mode


A+ | Скинути | A-
СБУ запобігла вбивству голови Херсонської ОВА – Малюк
СБУ запобігла вбивству голови Херсонської ОВА – Малюк
За минулий рік службою виявлено та задокументовано 47 агентурних мереж. З початку року виявлено 11 зловмисників. Всі вони затримані.

Службі безпеки України вдалося запобігти вбивству начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна. Про це у п’ятницю, 12 квітня, повідомив  голова Служби безпеки України Василь Малюк  під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

“Місцевий мешканець Херсона був затриманий 10 квітня. Він організовував разом з ворожими спецслужбами замах на Прокудіна”, – заявив Малюк.

Очільник СБУ повідомив, що за Прокудіним стежили за допомогою fpv-дрона, який запустили з ворожої території. 

“Зрадник безпосередньо на місці здійснював візуальне спостереження і коригував вогонь по автівці Прокудіна. Він затриманий на стадії завершення замаху. Ворожий дрон, за рахунок наших РЕБів, посадили своєчасно”, – зазначив очільник СБУ.

Малюк також повідомив, що відомство постійно протидіє проникненню ворога на об’єкти критичної інфраструктури, локації підприємств ОПК.

“Затриманий агент ФСБ у Дніпрі, який знімав на телефон ТЕС і готував відповідні удари. Разом з колегами з внутрішньої безпеки Нацполіції затримали колишнього міліціонера на Запоріжжі, який дуже тісно працював по об’єктах ОПК. Затримано декількох співробітниківУкрзалізниці, які надавали інформацію ворогу, щодо логістичних переміщень зброї і засобів ураження”, – повідомив він.

Малюк зазначив, що викриття ворожих агентів відбувається постійно і лише з початку року виявлено 11 зловмисників, що працювали на ворога. 

Нагадаємо, раніше СБУ затримала “помічника” російського гауляйтера, який допомагав росіянам викрадати українців під час боїв за Харків.

Нагадаємо, Служба безпеки запобігла російському авіаудару по нових лініях оборони на прикордонні Сумської області. “На гарячому” затримали агента ФСБ Росії, який проводив дорозвідку поблизу оборонної лінії.

Раніше у лавах ЗСУ виявили “крота”, який наводив удари на позиції Сил оборони.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19582
Опубліковано: 13.04.24