Dark mode


A+ | Скинути | A-
Ударами по енергетиці Путін хоче завадити незалежності ОПК України від партнерів – ISW
Ударами по енергетиці Путін хоче завадити незалежності ОПК України від партнерів – ISW
Російські окупанти ударами по енергетиці прагнуть завадити майбутній незалежності оборонної промисловості України від допомоги партнерів.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) наголошують: коментарі глави Кремля Володимира Путіна під час його зустрічі з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком 11 квітня лише підтвердили їхні прогнози.

Мета ударів РФ по енергетиці України

Американські аналітики зауважують: говорячи про мету ударів РФ по енергетиці України, Путін назвав це “вимушеною” відповіддю на атаки нафтогазових об’єктів РФ.

Водночас президент РФ відкрито заявив, що російські удари опосередковано спрямовані на погіршення оборонно-промислового потенціалу України.

Експерти ISW переконані: потужний розвиток оборонної промисловості України в майбутньому може поставити Україну у вигідну позицію щодо захисту від російської агресії та значно зменшити залежність від західної допомоги.

Тож, додають аналітики, Путін, імовірно, сподівається запобігти розвитку української оборонної промисловості до рівня фактичного самозабезпечення в довгостроковій перспективі.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 780-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12649
Опубліковано: 13.04.24