Dark mode


A+ | Скинути | A-
Німеччина передасть Україні ще одну систему Patriot
Німеччина передасть Україні ще одну систему Patriot
Німеччина ухвалила рішення про поставку Україні третьої системи протиповітряної оборони Patriot.

Про це повідомляє німецьке видання N-TV з посиланням на уряд Німеччини.

Німеччина передала Україні ще один Patriot

– У зв’язку з подальшим збільшенням кількості російських авіаударів по Україні уряд Німеччини вирішив додатково посилити українську протиповітряну оборону, – повідомили в міністерстві.

До цього часу Бундесвер надав Україні два зенітно-ракетних комплекси (ЗРК) Patriot.

Зі свого боку міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив, що російський терор українських міст ставить під загрозу енергопостачання населення і руйнує знищує промислові об’єкти, важливі для промислових об’єктів, які, зокрема, важливі для боєготовності українських Збройних сил.

Передача стала можливою завдяки поверненню з планового ремонту, йдеться в заяві.

– Усі наші союзницькі зобов’язання можуть бути виконані з системами, які є в розпорядженні Німеччини, – додали у відомстві.

Передачу зі складів Бундесверу буде розпочато негайно. Міністерство додало, що всі необхідні заходи для прискореної заміни та нових закупівель будуть також розпочаті негайно.

Додаткова система ППО Patriot: реакція України

На рішення Німеччини відреагував президент України Володимир Зеленський.

Він заявив, що мав “важливу результативну” розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

– Вдячний канцлеру за рішення щодо постачання ще однієї додаткової системи Patriot в Україну та ракет до наявних систем ППО. Дякую, Олафе, за твоє лідерство! Це справжній вияв підтримки України в критичний для нас час, – написав Зеленський.

Президент України закликав всіх інших лідерів держав-партнерів “наслідувати цей приклад”.

Потреба України в системах ППО

Останнім часом з боку Росії посилились повітряні атаки, зокрема, із застосуванням балістичних та гіперзвукових ракет. Крім того, російська авіація скидає авіаційні бомби не тільки на фронті, але й б’є ними по цивільних містах.

Президент Володимир Зеленський вказував, що Україні для повного захисту неба необхідно 25 комплексів Patriot або аналогів цих систем.

Водночас у Міністерстві закордонних справ розглядають різні варіанти, зокрема і позичання систем ППО від країн-партнерів, які мають ці ЗРК. Наразі відомство зосереджено на пошуку 7 подібних систем.

Згодом міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що зараз Україна веде переговори із західними партнерами щодо постачання двох батарей ЗРК Patriot та однієї – SAMP-T.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12511
Опубліковано: 13.04.24