Dark mode


A+ | Скинути | A-
Від снарядів і бронетехніки до дронів та РЕБ: Зеленський розповів, скільки підприємство ОПК працює в Україні
Від снарядів і бронетехніки до дронів та РЕБ: Зеленський розповів, скільки підприємство ОПК працює в Україні
В Україні функціонує 500 підприємств оборонно-промислового комплексу, до виробництва на яких залучено майже 300 тис. осіб. Йдеться не лише про державні, але й приватні компанії.

Про це заявив президент Володимир Зеленський із нагоди Дня працівників та працівниць оборонно-промислового комплексу України.

Скільки підприємств ОПК в Україні

Зеленський привітав українців з Днем працівників та працівниць оборонно-промислового комплексу України.

– Зараз в Україні працюють 500 підприємств оборонно-промислового комплексу. Майже 300 тис. людей залучені в цьому нашому виробництві. І все це дійсно одна з головних основ нашої Незалежності. Події війни це доводять, – наголосив він.

Президент вказує, що за допомогою морських дронів, створених українським ОПК, Чорне море очищується від російських терористів.

– Завдяки українським розробкам путінська система відчуває, що агресія дійсно має свою ціну. Українські Стугни, українська броня, українські FPV-дрони вже не є чимось незвичним, – додав він.

За словами глави держави, вітчизняний ОПК виробляє снаряди, гармати, міномети, бронетехніку, протитанкові комплекси, системи РЕБ, морські дрони тощо.

– Пишаюся всіма нашими людьми та підприємствами, які роблять звичною також і сучасну українську артилерію – необхідні сучасні калібри, необхідні гармати. Дякую всім, хто працює заради цього! – сказав він.

Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Президент додав, що наразі інші країни зацікавлені в українській зброї та співпраці.

– Уже зараз інші країни зацікавлені в нашій зброї і в тому, щоб ми працювали разом. Адже без нашої сили не буде повноцінної сили ЄС і НАТО. Україна обовʼязково досягне безпеки для себе і допоможе іншим зберегти й зберігати безпеку, – сказав він.

Також Володимир Зеленський оглянув новітні зразки військової техніки та зброї, заслухав доповідь щодо обсягу їх виробництва та застосування на фронті. Також він обговорив із виробниками питання державного замовлення представлених зразків і можливості нарощувати виробництво.

Читайте також

Ударами по енергетиці Путін хоче завадити незалежності ОПК України від партнерів – ISW

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18065
Опубліковано: 13.04.24