Dark mode


A+ | Скинути | A-
Республіканці планують терміново зайнятися допомогою Ізраїлю після нападу Ірану
Республіканці планують терміново зайнятися допомогою Ізраїлю після нападу Ірану
Палата представників Конгресу США змінить свій розклад, щоб розглянути пакет допомоги Ізраїлю на тлі атаки Ірану в ніч проти 14 квітня, а також притягнути Тегеран до відповідальності.

Про це заявив лідер республіканців у Палаті представників США Стів Скаліс.

— У світлі невиправданого нападу Ірану на Ізраїль Палата представників наступного тижня відійде від свого раніше оголошеного законодавчого графіка і замість цього розгляне законодавство, яке підтримує нашого союзника Ізраїль і притягає до відповідальності Іран і його терористичних поплічників, – заявив Скаліc у дописі в соцмережі X.

Він додав, що Палата представників рішуче підтримує Ізраїль, і ця неспровокована атака повинна мати наслідки.

Проте конгресмен не уточнив, за який саме документ голосуватиме палата, і чи йдеться про пакет, який включає допомогу Україні.

Скаліс лише написав, що детальніше інформація про законодавчі питання, які будуть розглядатися, буде надана згодом.

Атака Ірану на Ізраїль

Увечері 13 квітня Іран почав напад на Ізраїль. За даними ЦАХАЛ, Іран випустив близько 300 безпілотників і ракет, причому деякі були запущені з Іраку та Ємену. Пізніше ЦАХАЛ заявив, що 99% безпілотників або ракет збили до того, як вони увійшли в повітряний простір Ізраїлю.

Це перший випадок, коли Тегеран безпосередньо атакував Ізраїль після багатьох років ведення проксі-війн із Хезболлою і ХАМАС.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 7543
Опубліковано: 14.04.24