Dark mode


A+ | Скинути | A-
У 67-й бригаді почалися перевірки та переведення через втрати позицій у Часовому Яру
У 67-й бригаді почалися перевірки та переведення через втрати позицій у Часовому Яру
У “Добровольчому українському корпусі” у складі 67-ї ОМБр розпочали перевірку та переведення командирів і бійців до інших підрозділів, втративши кілька позицій у напрямку Часового Яру на Донеччині.

Про це пише бригада на своїй сторінці у Facebook.

У бригаді заявляють, що мотиви таких дій їм не відомі, а спроби зупинити процес і з’ясувати причини не увінчалися успіхом.

Також повідомляється, що зараз у бригаді працює кілька комітетів, які складають списки бійців. Ба більше, щодо командирів підрозділів розпочато службові розслідування, можливе порушення кримінальних справ.

ЗМІ, посилаючись на джерела в командуванні, стверджують, що військові керівники різних рівнів цікавилися, чому такий мобілізований підрозділ, як ДУК, погано тримає оборону під Часовим Яром.

Під час перевірки нібито з’ясувалося, що командири бригад гірше поводилися з новобранцями. Вони називали їх “пікселями”, першими відправляли в бій і втрачали позиції через відсутність досвіду.

Співрозмовник також зазначив, що корінь нинішньої проблеми криється в тому, що перетворити колишній добровольчий підрозділ на регулярну бригаду ЗСУ практично неможливо.

Відомо, що ДУК був сформований у 2014 році “Правим сектором” під час війни в Донецькій області. До 2018 року він не входив до жодної з офіційних силових структур України, що викликало сумніви в неоднозначності його правового статусу.

За повідомленнями преси, за часів ексголовнокомандувача Залужного кістяк ДУК зумів зберегти деяку автономію і користувався підтримкою Генштабу, але після призначення Сирського “дуківці” стали зобов’язані діяти як бригада регулярної армії. Це було сприйнято як політичне переслідування, оскільки для ідейних бійців ДУК це було “знищення руху”.

Сообщение У 67-й бригаді почалися перевірки та переведення через втрати позицій у Часовому Яру появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13645
Опубліковано: 14.04.24