Dark mode


A+ | Скинути | A-
Наступного тижня: у Палаті представників анонсували голосування по Україні та Ізраїлю
Наступного тижня: у Палаті представників анонсували голосування по Україні та Ізраїлю
Республіканці у Палаті представників готові винести на голосування законопроєкт про постачання військової допомоги Україні, а також Ізраїлю вже на новому робочому тижні.

Про допомогу Ізраїлю у неділю розказав спікер Палати Майк Джонсон після масованого обстрілу, що стався з боку Ірану напередодні.

— Ми розуміємо необхідність підтримки Ізраїлю. Цього тижня ми збираємося повторити спробу, і деталі цього пакету зараз обговорюються. Ми розглядаємо варіанти та всі ці додаткові питання, – пояснив він в ефірі Fox Sunday Morning Futures.

Читайте також

Ізраїль готує відповідь Ірану за атаку, США заявили, що не братимуть участі – ЗМІ

Військова допомога Україні буде розглянута також

Однопартієць Джонсона та голова розвідувального комітету Палати представників Майк Тернер водночас виступив у передачі на NBC News, зауваживши, що аналогічний законопроєкт наступного тижня буде розглянутий і щодо України.

Він переконаний, що передача військової допомоги Києву отримає підтримку значної більшості конгресменів.

— Росія починає захоплювати позиції, а Україна втрачає здатність до оборони. США мають активізуватися та надати Україні зброю, якої вона потребує, – зазначив американський політик.

Допомога Україні та Ізраїлю – позиція Білого дому

У неділю після ескалації на Близькому Сході з підтримкою голосування за законопроєкт про надання військової допомоги Україні та Ізраїлю виступив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джон Кірбі.

Він наголосив, що минула ніч продемонструвала загрозу, з якою стикається Ізраїль, маючи небезпечного сусіда, а про критичну ситуацію в Україні не потрібні навіть нагадування.

— Винесіть законопроєкт на обговорення, проголосуйте за нього, щоб не лише Ізраїль міг отримати додаткові ресурси та захистити себе — чого вони явно потребують — а й Україна теж могла це зробити, — зазначив Кірбі.

Атака на Ізраїль 13 квітня – Польща закликала США прискорити допомогу Україні

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський після масованого обстрілу Ізраїлю звернувся до партнерів у Сполучених Штатах та закликав більше не зволікати з допомогою озброєння для України.

При цьому він захоплено відгукнувся про потужну оборону Ізраїля, яка зуміла відбити атаку іранського агресора, наголосивши, що це стало можливим лише завдяки системній підтримці західних союзників.

Читайте також

У Сенаті стурбовані можливою відставкою спікера Палати представників Джонсона – ЗМІ

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10066
Опубліковано: 14.04.24