Dark mode


A+ | Скинути | A-
Ще один потенційно гарячий напрямок: експерт спрогнозував, куди наступатиме Росія
Ще один потенційно гарячий напрямок: експерт спрогнозував, куди наступатиме Росія
Російські війська продовжують здійснювати наступ на Часів Яр Донецької області. У Бахмутському районі ситуація залишається складною, тому що тривають запеклі бої. Проте потенційно гарячим напрямком може стати Вугледар.

Які плани Росії

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко звернув увагу, що був очевидним той факт, що після взяття Авдіївки цей напрямок стане пріоритетним для ворога.

– Він для них дуже важливий з погляду просування на Костянтинівку, а далі – у бік Слов’янська і Краматорська. Їм дуже важливо цей напрямок зафіксувати, тому вони йдуть туди. Однак, на мою думку, ще один потенційно гарячий напрямок це – Вугледар. Ймовірно, найближчим часом бої там посиляться, – припустив військовий експерт.

За його словами, російські війська намагаються розвинути рух в напрямку Курахового Донецької області.

Але окупанти можуть атакувати з північного флангу та звідти намагатися затискати українські позиції, спрогнозував аналітик.

Навіщо Росії потрібен Вугледар

– Вугледар так розташований, що з півдня окуповані території, зі сходу також, а тепер вони намагаються ще з півночі обходити через Курахове. Ворог прагнутиме витіснити українські війська з висот довкола Вугледару, адже звідти наші сили можуть загрожувати великому залізничному вузлу – Волновасі, – звернув увагу Олександр Мусієнко.

Військовий експерт зазначив, що саме це одна із ключових ланок ділянки залізниці, яку будує Росія на окупованих територіях із Ростова-на-Дону до окупованого Криму.

Олександр Мусієнко припустив, що зривання будівництва залізничного шляху продовжиться, коли покращиться ситуація из забезпеченням українських військ, зокрема, через знищення мостів через Кальміус та ураження вузлових станцій.

Читайте також

Окупаційні війська отримали завдання до 9 травня захопити Часів Яр – головком

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16126
Опубліковано: 14.04.24