Dark mode


A+ | Скинути | A-
Допомога Україні та Ізраїлю: в Конгресі США заявили про “консенсус” між лідерами партій
Допомога Україні та Ізраїлю: в Конгресі США заявили про “консенсус” між лідерами партій
Між президентом США Джо Байденом і лідерами Конгресу був ” досягнутий консенсус” щодо необхідності ухвалити підтримку України та Ізраїлю.

Про це заявив лідер більшості в Сенаті Чак Шумер, пише NBC.

У неділю, 14 квітня, відбулась телефонна розмова між Байденом, Шумером, спікером Палати представників Майком Джонсоном, лідером меншості в Палаті представників Хакіемом Джеффрісом і лідером меншості в Сенаті Мітчем МакКоннеллом.

– Під час телефонної розмови між усіма лідерами був досягнутий консенсус, що ми повинні допомогти Ізраїлю і допомогти Україні, і тепер, сподіваюся, ми зможемо вирішити це питання і зробити це наступного тижня, – зазначив він.

Як повідомило джерело в адміністрації, знайоме з перебігом дискусії, під час розмови Байден наголосив на нагальності ухвалення пакету зовнішньої допомоги для Ізраїлю та України і закликав Джонсона винести його на голосування. Водночас незрозуміло, чи зробить це спікер.

Допомога Україні від США

Наразі незрозуміло, який саме законопроєкт може бути винесено на голосування.

У лютому Сенат Конгресу США підтримав законопроєкт щодо допомоги для України, Ізраїлю та інших союзників. Пакет допомоги передбачає $95 млрд загалом, з яких понад $60 млрд фінансової допомоги – для України. Водночас законопроєкт застопорився на етапі голосування в Палаті представників Конгресу США.

У березні ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що спікер Палати представників Майк Джонсон і голови ключових комітетів Палати представників від республіканців, які займаються питаннями національної безпеки, працюють над розробкою власного пакету допомоги Україні.

У квітні експрезидент США Дональд Трамп після зустрічі зі спікером Палати представників Майком Джонсоном дав зрозуміти, що республіканці готові підтримати ухвалення законопроєкту про додаткову допомогу Україні, якщо її буде надано у формі кредиту.

Читайте також

Це найбільша проблема: ексдиректор ЦРУ пояснив, чим загрожує ескалація між Іраном та Ізраїлем

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11569
Опубліковано: 15.04.24